Prestasi Pegangan Portfolio Raiz (setakat 31 Ogos 2022)

Click here for English

27-09-2022

Prestasi pegangan portfolio Raiz untuk 12 bulan lepas

(31/08/2021 – 31/08/2022)

Sumber: ASNB Fund Fact Sheet, Aberdeen Fund Fact Sheet, UOB Asset Management Fund Fact Sheet, Affin Hwang Asset Management Fund Fact Sheet

Kami ingin mengingatkan prestasi masa lalu bukanlah petunjuk yang baik untuk menentukan prestasi masa hadapan.

Raiz membantu anda menyimpan & melabur – berjaya menyimpan 5% daripada gaji anda adalah lebih baik daripada memperoleh pulangan 5%. Mempunyai disiplin menabung secara konsisten adalah lebih baik dalam membantu meningkatkan kedudukan kewangan anda (daripada kesibukan memilih pengurus dana yang terbaik).

 

Tahukah Anda?

Falsafah Raiz – Purata Kos Ringgit

Labur jumlah yang kecil secara konsisten, walaupun ketika pasaran sedang jatuh. Ini dapat membantu anda menghadapi naik turun pasaran dan merupakan salah satu kunci untuk pulangan pelaburan yang lebih sihat dalam jangka masa panjang!

Inilah yang dikenali sebagai Purata Kos Ringgit.

 


Tiada aplikasi Raiz? 

Muat turun aplikasi Raiz secara percuma: 

.

 

 

 

Maklumat Penting

Maklumat di laman web ini adalah nasihat umum sahaja. Ini bermakna ia tidak mempertimbangkan objektif pelaburan, keadaan kewangan atau keperluan pelaburan seseorang.

Sekiranya anda seorang pelabur, anda harus berjumpa dengan penasihat berlesen anda sebelum menggunakan apa-apa maklumat yang terdapat dalam artikel ini untuk memahami sepenuhnya manfaat dan risiko yang berkaitan dengan produk Raiz.

Maklumat di laman web ini adalah sulit. Ia tidak boleh diterbitkan semula, diedarkan atau didedahkan kepada orang lain. Maklumat tersebut berdasarkan andaian atau keadaan pasaran yang berubah tanpa notis. Ini akan mempengaruhi ketepatan maklumat.

Dalam apa jua keadaan maklumat yang akan digunakan oleh, atau disampaikan kepada, seseorang untuk tujuan membuat keputusan mengenai pelaburan di Raiz, prestasi pulangan masa lalu produk Raiz tidak boleh dijadikan panduan semasa membuat keputusan untuk melabur dalam Raiz dan bukan peramal prestasi masa depan yang baik.

Iklan ini tidak disemak oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC).