Memahami Penyata Raiz Anda

Click here for English

10-02-2021

Dengan Raiz, anda boleh mengakses dan memuat turun PDF penyata anda dengan mudah.

Raiz secara automatik akan memberi anda penyata akaun bulanan dalam bentuk PDF. Untuk mengaksesnya, pergi ke My Settings > Statements.

Pada skrin Penyata ini, anda boleh memilih penyata bulan yang dikehendaki.

 

Apa yang ada pada penyata anda? 

Penyata bulanan anda memberikan ringkasan aktiviti akaun anda tempoh tersebut. 

Penyata anda akan menunjukkan baki pembukaan, deposit, pengeluaran, dividen, caj dan perubahan nilai akaun untuk bulan tersebut. Seterusnya, anda akan melihat semua pesanan beli dan jual anda, yang dipesan dari awal hingga akhir tempoh. Pada bahagian akhir, anda akan melihat ringkasan keuntungan dan kerugian pada bulan tersebut.

 


Maklumat Penting 

Maklumat di laman web ini adalah nasihat umum sahaja. Ini bermakna ia tidak mempertimbangkan objektif pelaburan, keadaan kewangan atau keperluan pelaburan seseorang.

Sekiranya anda seorang pelabur, anda harus berjumpa dengan penasihat berlesen anda sebelum menggunakan apa-apa maklumat yang terdapat dalam artikel ini untuk memahami sepenuhnya manfaat dan risiko yang berkaitan dengan produk Raiz.

Maklumat di laman web ini adalah sulit. Ia tidak boleh diterbitkan semula, diedarkan atau didedahkan kepada orang lain. Maklumat tersebut berdasarkan andaian atau keadaan pasaran yang berubah tanpa notis. Ini akan mempengaruhi ketepatan maklumat.

Dalam apa jua keadaan maklumat yang akan digunakan oleh, atau disampaikan kepada, seseorang untuk tujuan membuat keputusan mengenai pelaburan di Raiz, prestasi pulangan masa lalu produk Raiz tidak boleh dijadikan panduan semasa membuat keputusan untuk melabur dalam Raiz dan bukan peramal prestasi masa depan yang baik.

Iklan ini tidak disemak oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC).