Bayar Zakat anda melalui Raiz dan dapatkan BONUS TUNAI 1%!

Click here for English

 

Bayar Zakat anda melalui Raiz Rewards dan dapatkan BONUS TUNAI 1% dalam akaun Raiz anda!

 

Ya, betul! Apabila anda menunaikan kewajipan anda membayar Zakat melalui Raiz, anda akan menerima bonus tunai 1% (daripada jumlah Zakat anda) yang akan dimasuk dan dilaburkan semula ke dalam akaun Raiz anda sepantas esoknya!

Anda melabur untuk Akhirat anda, kami melabur untuk Dunia anda :).

 

Bagaimanakah cara untuk membayar Zakat melalui Raiz?

  1. Log masuk ke aplikasi Raiz anda dan pergi ke bahagian Raiz Rewards.
  2. Cari “Zakat”.
  3. Klik “Pay Zakat Now”.
  4. Bayar seperti biasa.

Bonus tunai 1% anda dalam perjalanan ke dalam akaun Raiz anda!

 

Adakah pembayaran zakat ini ditolak daripada akaun Raiz saya?

Tidak. Apabila anda membayar zakat melalui Raiz, ianya BUKAN ditolak daripada akaun Raiz anda. Ianya akan ditolak dari kad debit anda.

 

Resit..?

Anda boleh mendapatkan resit rasmi dan rekod pembayaran daripada portal portal zakat2u PPZ-MAIWP dalam masa 3 hari setelah pembayaran dibuat. Pastikan anda mempunyai akaun dengan PPZ-MAIWP (anda hanya perlu daftar jika anda belum ada).

 

Adakah bonus tunai 1%  menjejaskan amaun Zakat saya?

Tidak. Sebagai contoh, apabila anda membayar Zakat RM100, anda akan menerima resit dari PPZ-MAIWP sejumlah RM100. Pada masa yang sama, anda akan menerima RM1 (iaitu 1%) di dalam akaun Raiz anda.

 

Dari mana datangnya ganjaran bonus tunai 1% ini?

Bonus tunai ini adalah adalah tajaan dari pihak Raiz, bukan PPZ-MAIWP.

 

Berapa Zakat yang perlu saya bayar?

Ia bergantung kepada beberapa faktor seperti pendapatan, perbelanjaan, liabiliti semasa, dll. Kami sarankan anda merujuk kalkulator zakat ini.

 

Klik sini untuk soalan lazim dan layari juga www.raiz.com.my untuk maklumat lanjut tentang Raiz.

 


Maklumat Penting 

Maklumat di laman web ini adalah nasihat umum sahaja. Ini bermakna ia tidak mempertimbangkan objektif pelaburan, keadaan kewangan atau keperluan pelaburan seseorang.

Sekiranya anda seorang pelaburanda harus berjumpa dengan penasihat berlesen anda sebelum menggunakan apa-apa maklumat yang terdapat dalam artikel ini untuk memahami sepenuhnya manfaat dan risiko yang berkaitan dengan produk Raiz. 

Maklumat di laman web ini adalah sulit. Ia tidak boleh diterbitkan semula, diedarkan atau didedahkan kepada orang lain. Maklumat tersebut berdasarkan andaian atau keadaan pasaran yang berubah tanpa notis. Ini akan mempengaruhi ketepatan maklumat. 

Dalam apa jua keadaan maklumat yang akan digunakan oleh, atau disampaikan kepada, seseorang untuk tujuan membuat keputusan mengenai pelaburan di Raiz, prestasi pulangan masa lalu produk Raiz tidak boleh dijadikan panduan semasa membuat keputusan untuk melabur dalam Raiz dan bukan peramal prestasi masa depan yang baik.

Iklan ini tidak disemak oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC).